Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med in i hjullastaren när Felix Sjövik sänder live: ”Som snöröjare får man ofta bara höra det dåliga, på 'lajven' är det mer positivt.” Foto: Linnea Vennström/SVT

Umeåbon Felix sänder live när han snöröjer – gör succé i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Felix Sjövik från Umeå lägger upp videor på Tiktok när han snöröjer. Det här har blivit en succé – kontot har flera tusen tittare i veckan.

– Det är helt galet, säger han.

När Felix Sjövik började lägga upp snöröjningsvideor på Tiktok hade han runt 20 tittare. Nu har den siffran stigit rejält. Hans mest tittade video har över 158 000 visningar.

– Det är hur mycket som helst. I början var det skitbra om det var över 50 tittare, säger Felix Sjövik.

Snö lockar tittare

Felix har monterat en mobil på framrutan av hjullastaren, och sänder live från när han är ute och röjer snö. Något som verkar vara en riktig publikdragare.

– Jag har haft mest tittare när det har snöat – snön som väller över skopan och det är totalt kaos, säger Felix Sjövik.

”Jättekonstigt i början”

Samtidigt som Felix sänder live får han många frågor i kommentarerna – de flesta undrar om skopan och var han befinner sig. När han inte har fullt upp med att snöröja svarar han.

– Från början var det jättekonstigt att prata rakt ut i luften med folk som kommenterar, men nu har jag blivit mer van, säger han.

Häng med när Felix livesänder från en hjullastare i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.