”Uppslutningen har varit förhållandevis god”

Uppdaterad
Publicerad

SD i Skellefteå vill stoppa det planerade kulturhuset. Idag ordnade partiet ett stödmöte för det folkinitiativ som bildats för att få till en folkomröstning om frågan.

Alla partier i Skellefteå vill bygga ett nytt kulturhus – utom Sverigedemokraterna. För att få till en folkomröstning i frågan har det bildats ett folkinitiativ som samlar in namnunderskrifter mot planerna, namn som sedan skickas till SD:s ordförande i Skellefteå.

Under lördagen bjöd SD in till ett öppet möte i Forumsalen på Campus. Totalt kom 35 personer till mötet och Markku Abrahamsson som dragit igång folkinitiativet var nöjd med uppslutningen.

– Det är ett öppet möte, man vet aldrig på förhand hur många människor som kommer komma. Men jag tror att de flesta som kommer är beredda att aktivera sig folkinitiativet så därför tycker jag att uppslutningen har varit förhållandevis god ändå, säger Markku Abrahamsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.