• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT, Berno Jonsson

Vapsten lappby om domen i tingsrätten: ”Vi får se hur vi ska gå vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Vapsten lappby har inte rätt till renskötsel i Vapstenområdet söder om Tärnaby. Detta slog tingsrätten fast i domen som kom på fredagen.

– Vi ska ta och läsa igenom och se vad de går på och hur vi ska ta oss vidare. Vi ska fundera på om vi ska överklaga, säger Erik Östergren, Vapsten lappby.

Tingsrätten gjorde en helt annan bedömning när man på nytt tog upp Vapstenfallet.

Nu slår man fast att det är Vapsten sameby som har rätt till renskötseln. Enligt domen ska Vapstens lappby ersätta samebyn för rättegångskostnader på drygt 3,5 miljoner kronor.

Hör Erik Östergren från Vapsten lappby om utfallet i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vapstenmålet

Mer i ämnet