Visa alla (3)

Vasafärjan tvingades vända – lastbil välte ombord

Publicerad

Färjan Wasa Express tvingades vända tillbaka mot Vasa efter att en långtradare vält i stormen, rapporterar Wasaline vid 12-tiden på torsdagen.
Det blåser kraftigt i Norra Kvarken och Bottenviken, vilket orsakat extremt hög sjö.

För tillfället blåser det kraftiga vindar i Västerbotten och över Norra Kvarken och Bottenviken. Blåsten fick Vasafärjan att tvingas vända vid 12-tiden på torsdagen. En medelvind på 22 meter/sekund i Holmsund med 26 m/s i byarna, vid Nordvalen 24 m/s och 31 m/s i byarna samt extremt hög sjö.

Wasa Express svängde tillbaka mot Vasa vid position cirka 17 sjömil utanför Vasa skärgård uppger bolaget Wasaline i ett pressutskick.

– Det var i den hårda sjögången som en lastbil slet sig och tippade, enligt Peter Ståhlberg på rederiet.

Hur allvarligt är det?

– Det är inte någon fara för någon utan de kommer tillbaka sakta mot Vasa.

Enligt Ståhlberg har varken människor eller fartyg skadats i samband med olyckan. Samtidigt meddelar han att kvällens avgång från Umeå till Vasa ställts in på grund av vädret.

Anlände 15.30

Färjan anlände i Vasa vid klockan 15.30, svensk tid. Rederiet uppgav att det under dagen var 22 meter/sekund i medelvind och 28 meter/sekund i byarna vid Nordvalen.

SVT direktrapporterar med anledning av blåsten.

Tipsa oss Foto: SVT

Har du bilder? Var du på båten? Har du egna bilder på blåsten? Mejla oss på vasterbotten@svt.se eller ring 090-175040.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer