Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rallychefen Erik Åström berättar om väskförbud och visitering inför årets rally i Umeå. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Väskförbud på rallyarenan i Umeå – rallychefen: ”Påverkar oss väldigt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Väskförbudet vid större evenemang påverkar VM-rallyt i Umeå. I år är det inte tillåtet att ta med väskor in på Red Barn Arena.

– Visiteringen kommer att påverka oss väldigt mycket. Det kommer att krävas mycket mer personal, säger rallyarrangören Erik Åström.

Det var 1 november som polisen utfärdade ett förbud mot medhavda väskor vid större evenemang på grund av ett förhöjt säkerhetsläge.

Det kommer fortsatt vara tillåtet att ta med sig sin ryggsäck ut på rallysträckorna i skogen. Men på rallyarenan i centrala Umeå är det förbjudet att ta med väska in på området. Publiken kommer även att visiteras.

– Det kommer att ta längre tid än tidigare att ta sig in, så kom i tid, uppmanar Erik Åström.

Rally Sweden Umeå – det här händer I centrum:

• Lördag den 10 februari: Kick off på Rådhustorget med rallysimulatorer. Umeå Veteranbilsällskap kommer att ställa ut ett flertal veteranbilar för allmän beskådan.

• Onsdag den 14 februari: Kortege genom centrum med uppställning av rallybilar på Rådhustorget. Kortegen startar 18.00. Några av de tävlande rallyförarna kommer att fotograferas i Rådhusparken.

• Torsdag den 15 februari: Besökare kan se tävlingarna på storbildsskärm, träffa renar och delta i pyssel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet