Foto: Privat

Monika fick deklarationen i retur – i bitar

Uppdaterad
Publicerad

Monika Jonsson i Vilhelmina trodde inte sina ögon när hon, efter att i god tid hade deklarerat och skickat in kuvertet, fick tillbaka den samma dag som den skulle ha varit inlämnad.

– Den 2 maj låg det ett brev i lådan från Postnord till mig med min deklaration som enligt en post-it-lapp hade upphittats på Umeå brevterminal, säger Monika Jonsson.

För att vara helt säker på att inte få tråkiga straffavgifter för att deklarationen inte kommit in i tid skrev hennes revisor till Skatteverket och berättade vad som hänt.

Ännu ett sabotage

Brevet skickades på nytt in till Skatteverket, men häromdagen var det dags igen. Denna gång var det hennes man, Bertil Hultman, som fått post i fel riktning, och det var Skatteverket som skickat tillbaka det. I kuvertet fanns endast strimlor av hans inskickade deklaration.

– Det var liksom bara översta delen och en liten bit där underskriften fanns som låg i kuvertet, mycket märkligt, säger Monika och Bertil som undrar vad som hänt med posten.

De undrar också om det är fler i Vilhelmina kommun som drabbats, om det är lokala eller regionala problem som drabbat dem.

Postnord: ”Låter konstigt”

Postnord vet inte varför breven skickades i retur trasiga och känner inte igen att fler ska blivit drabbade.

– Det låter ju oerhört konstigt att en och samma familj ska ha drabbats två gånger, säger Johan Mossberg, produktionsområdeschef på Post Nord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Poststrulet

Mer i ämnet