VM-rallyt saknar folk – efterlyser funktionärer

Uppdaterad
Publicerad

Om drygt en vecka kommer Svenska rallyt till Umeå, men än saknas funktionärer till VM-deltävlingen. Totalt behövs upp emot 4000 stycken.

Nu efterlyser arrangören föreningar som kan hjälpa till. Se mer i klippet.

– Det här är ingen ny situation för oss, men det är första året här uppe så föreningarna behöver hjälp att hitta folk, säger Glenn Olsson, vd på arrangörsbolaget Rally Sweden.

Arrangören har hittills stött på flera problem på vägen mot årets VM som flyttats från Värmland till Västerbotten för att säkra tillgången på snö. Bland annat har flera samebyar som har renar i området haft invändningar på vissa sträckor.

Svenska rallyt 2022

Tävlingen fick tillstånd att köras först för knappt två veckor sedan. Sedan dess har det varit bråda dagar att få till alla detaljer.

– Det är många praktiska bitar som ska falla på plats och vissa orosmoln kvar att parera, men överlag känns det fantastiskt att vi börjar närma oss, säger Glenn Olsson.

Hör mer i klippet.

Svenska rallyt

Svenska rallyt är Sveriges kanske största årligen återkommande sportevenemang. Tidigare år har det lockat närmare 200 000 besökare till Värmland och närmare 100 miljoner tv-tittare, enligt arrangören Rally Sweden.

Det är också landets största rallytävling och ingår i rally-VM.

Rallyt grundades i Värmland 1950 men går från år 2022 i Västerbotten med Umeå som huvudort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2022

Mer i ämnet