Foto: Google Earth

En anhållen släppt – utredningen av mordförsöket fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen blev ytterligare en person anhållen för inblandning i mordförsöket i Lycksele på fredag kväll. Kort senare på lördagen kom besked att en av de två som först anhölls misstänkt för försök till mord hade släppts på fri fot.

Åklagarmyndigheten meddelade på lördag eftermiddag att en tredje person är anhållen i utredningen kring det misstänkta mordförsöket i Lycksele. Mannen är på sannolika skäl misstänkt förskyddande av brottsling.

Sammanlagt var vid 17-tiden tre personer misstänkta för brott, meddelade åklagarmyndigheten. Polisen har jobbat vidare med ärendet under dagen. Under lördagen kunde de anhålla en tredje man som misstänks för brottet. Även den mannen är i 30-års åldern.

Släppte en av de anhållna

Men på lördag kväll, vid 18-tiden, kom jouråklagaren med nytt besked. En av de tidigare anhållna i ärendet om försök till mord i Lycksele hade försatts på fri fot. Det gällde den person som var anhållen som skäligen misstänkt.

– Utredningen som polisen tagit fram så här långt har gjort att bilden av vad som inträffat har klarnat. Det finns inte längre skäl att hålla den tidigare anhållne mannen fortsatt frihetsberövad, säger jouråklagare Stina Westman i ett pressmeddelande.

Senast på tisdag klockan 12 måste åklagaren besluta om den senast anhållne mannen ska begäras häktad eller ej.

När det gäller den av de två tidigare männen, som misstänks för mordförsök, har åklagaren på sig till måndag klockan 12, att avgöra om han ska begäras häktad eller ej.

Två frihetsberövade

Händelseutvecklingen i utredningen under lördagen innebär att det i nuläget finns en person anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, samt en person anhållen på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling i ärendet.

I övrigt är åklagaren försiktig med att gå ut med information eftersom det riskerar att försvåra utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.