Mittmedia: 18 tjänster hotas

Uppdaterad
Publicerad

Mittmedia kan banta ytterliggare – ett gemensamt sport- och redigeringsnav planeras. ”Alla redaktioner kommer att påverkas”, säger administrativ redaktionschef på Mittmedia.

Anledningen till varför man nu vill organisera om och införa gemensamma nav för koncernens alla tidningar är bland annat resultatförbättrande åtgärder.

– Det är en bransch i förändring. 80 miljoner ska in på två år och det handlar om att öka intäkterna och sänka kostnaderna, säger Per Åhlin.

Mittmedia

Till sommaren

Förändringarna är tänkta att träda i kraft någon gång till våren, senast till sommaren.

– Det innebär inte att vi inte kommer att ha lokala sportjournalister på plats. Det här sker för att vi ska bli bättre på att bevaka generella sporthändelser så som SHL, säger Per Åhlin.

Totalt

I dagsläget har Mittmedia 45 heltidsredigerare och nu kan det alltså bli 33. På koncernens sportredaktioner jobbar i dag 42 personer och där ska man om förändringen sker bli 36. Sammanlagt är det alltså 18 tjänster som kan försvinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittmedia

Mer i ämnet