Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jens Larsson SVT

21-åriga kvinnan dök inte upp i rätten – häktades i sin frånvaro

Publicerad

Under fredagen skulle en 21-årig kvinna höras som misstänkt i den stora rättegången om gängkriget kring knarkhandeln i Sundsvall.

Men när hon för andra dagen i rad inte dök upp på utsatt tid beslutade rätten att häkta henne i sin frånvaro. Hör hennes försvarare här i klippet.

Kvinnan som alltså inte varit häktad i målet tidigare är misstänkt för medhjälp till förberedelse till mord och narkotikabrott.

Under torsdagsmorgonen kom hon inte heller på den tid hon kallats till förhör i rätten. Efter att både domstolen och hennes försvarare sökt henne dök hon till sist upp klockan 13, efter lunchpausen i huvudförhandlingen.

Knarkkriget i Sundsvall

Men när proceduren upprepades under fredagen tröttnade åklagarsidan i målet – och begärde att rätten skulle häkta henne, bland annat med motiveringen att de brott hon misstänks för ger en påföljd på mer än två års fängelse vid en fällande dom.

Rätten gick på åklagarens linje och häktade den 21-åriga kvinnan, skriven i Sundsvall.

Hennes försvarare Tommy Lönnqvist motsatte sig häktning, men förstod rättens resonemang. Hör honom här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet