Foto: SVT

25 personer varslas på Permascand i Ljungaverk

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Permascand i Ljungaverk varslar 25 personer av 130 anställda. Det handlar om en översyn av verksamheten meddelar företaget. – Det rör sig inte om att vi ska lägga ned, säger Peter Lundström som är vd på Permascand.

Permascand är i dagsläget inriktat på bland annat vattenrening och förnybar energi och dagens varsel är enligt företaget en del i processen att modernisera verksamheten.

– Därför fortsätter vi att fokusera på aktiviteter som utvecklar vår förmåga vidare från de mer traditionella manuella processerna, säger Peter Lundström, vd Permascand.

Han tror inte att det blir fråga om fler varsel i nuläget.

– Jag skulle tro att det stannar vid det här, säger Peter Lundström som tillbakavisar alla misstankar om att det skulle röra sig om en början på en nedläggning.

Permascand

Permascand bildades 1971 av svenska KemaNord och italienska De Nora. Företaget tillverkar elektroder för elektrokemisk industri och processutrustning i titan. 95 procent av tillverkningen går på export.

2015 togs bolaget över av ett norskt riskkapitalbolag, Norvestor.

Permascand har även ett samarbete med Nemasca, ett kanadensiskt jätteföretag när det gäller tillverkning av Lithiumbatterier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.