Peter Lundström, vd för Permascand i Ljungaverk. Företaget behöver nyanställa och på måndag träffar man personalen vid sågverket i Östavall för att berätta om bolagets planer.

Permascand behöver nyanställa – träffar personalen på Östavallssågen

Uppdaterad
Publicerad

Ånges största privata arbetsgivare, Permascand, var snabbt ute – redan på måndag kommer man besöka sågen i Östavall. Företaget har expanderat rejält de senaste åren och har anställt över 50 personer under 2017 och 2018.

– Vi ser det som en möjlighet både för oss som bolag och för de anställda i Östavall som nu förlorar sina jobb, säger vd Peter Lundström till SVT.

De senaste två åren har elektrokemiföretaget Permascand anställt över 50 personer och Peter Lundström uppskattar att man kan komma att behöva runt 15 personer till under 2020.

Östavallssågen

– Vi letar folk hela tiden, säger han.

Rekordår 2018

2018 var ett rekordår för företaget med en orderingång som var tre gånger så stor som året innan.  Företaget har numera 150 anställda i Ljungaverk, Ånge kommun.

Men enligt vd Peter Lundström handlar det inte om att ragga personal under det första besöket på sågen på måndag.

– Vi vill presentera bolaget, berätta om oss och det vi håller på med, säger han.

Numera norskägt

Permascand bildades 1971 av svenska KemaNord och italienska De Nora.  Företaget tillverkar elektroder för elektrokemisk industri och processutrustning i titan.  95 procent av tillverkningen går på export.

2015 togs bolaget över av ett norskt riskkapitalbolag, Norvestor.

Permascand har även ett samarbete med Nemasca, ett kanadensiskt jätteföretag när det gäller tillverkning av Lithiumbatterier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östavallssågen

Mer i ämnet