Åklagaren yrkade på stränga straff för de unga män som misstänks för inblandning i mordet på en 20-årig Ångebo i vintras Foto: Hans Lindblom, SVT

Åklagaren om Ångemordet: ”Det finns fler misstänkta”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen häktades två personer som skäligen misstänkta för mordet på en man i 20-årsåldern i Ånge i onsdags. Samtidigt utesluter inte åklagaren i fallet att det kan bli fler häktningar. – Det finns fler misstänkta, säger kammaråklagare Marie Reutne.

Häktningsförhandlingarna i Sundsvalls tingsrätt skedde bakom stängda dörrar och resulterade i att två personer häktades som skäligen misstänkta för mord, den lägre misstankegraden.

Yppandeförbud

De båda häktade nekar till brott men åtminstone en av personerna förnekar mord men medger det som framförts i häktningsframställan. Vad det innebär vill inte kammaråklagare Marie Reutne gå in på eftersom tingsrätten belagt de inblandade med yppandeförbud. Det innebär att det som sagts bakom stängda dörrar är belagt med sekretess och gäller alla som fanns i rättssalen. Varför rätten valt att införa yppandeförbud i Ångefallet är oklart.

Ångemordet 2019

Utfört mordet tillsammans

Enligt åklagaren är de två personerna misstänkta på samma grund.

– Ja i nuläget ser det ut så, jag har begärt dem häktade på samma misstankegrad, säger Marie Reutne som också menar att de två misstänkta utfört gärningen tillsammans.

– Ja det kan man säga, säger hon.

Fler misstänkta

Åklagaren utesluter inte att det kan bli frågan om fler häktningar i fallet, kanske redan under den kommande helgen.

– Det finns fler misstänkta, säger Marie Reutne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ångemordet 2019

Mer i ämnet