Åklagare Niklas Jeppsson vid Ekobrottsmyndigheten leder utredningen Foto: SVT

Åklagaren: ”Tråkigt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att åklagaren själv begärt att rättegången skulle flyttas fram på grund av ny bevisning tycker han att det är tråkigt att den ställs in.

– De misstänkta har åberopat ny bevisning i målet så sent att vi inte hunnit kontrollera äktheten innan rättegången skulle starta, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson till SVT.

Det handlar om kvitton som Sollefteåföretagaren plockat fram och som visar att han betalat ett företag för arbeten som utförts.

– Kvittona kommer från ett företag med huvudkontor i Spanien och det är där vi behöver förhöra fler personer, säger Niklas Jeppsson.

Skyller på de misstänkta

Åklagaren säger att han trots sin begäran var beredd att inleda rättegången som planerat nästa vecka och att han nu räknar med att det kommer att dröja till sent i höst innan en ny rättegång kan inledas.

– Jag kan inte se några hinder för att de misstänkta att lämna in sin nya bevisning tidigare, nu får det istället den här tråkiga konsekvensen, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet