Kammaråklagare Christina Edlund Nilsson anser att hon har god bevisning för att kunna få en fällande dom mot bröderna.

Åklagaren: ”Filmen är så klart bra bevisning”

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Christina Edlund Nilsson har aldrig tidigare haft ett liknande fall. Två bröder står åtalade för hundratals grova våldtäkter på barn. Trots att bröderna nekar till det mesta, tror hon på en fällande dom.

Enligt åtalet ska bröderna ha utnyttjat fem barn sexuellt och utsatt dem för hundratals grova våldtäkter under åren 2001 till 2012. Trots att de nekar till alla grova våldtäkter utom en, anser kammaråklagaren bevisläget är gott.

Skriftlig bevisning

– I och med att jag åtalat på de här punkterna har jag bedömt att jag har så pass mycket bevisning att det ska leda till fällande dom. Som det framgår i stämningsansökan finns det skriftlig bevisning i form av material, bland annat en film som jag menar är bra bevisning så klart, säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson.

Bröderna och barnvåldtäkterna

Ett särskilt ärende

Under rättegångens första dag erkände båda bröderna innehav av både bilder och filmer med grov barnpornografi. De har erkänt en grov våldtäkt på det yngsta barnet.

– Det här är ett särskilt ärende, för mitt eget vidkommande har jag inte haft något liknande tidigare, säger Christina Edlund Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bröderna och barnvåldtäkterna

Mer i ämnet