Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagaren Stina Sjöqvist yrkar på sex års fängelse för 44-åringen som är misstänkt för mordet på Malin Lindström. Foto: Johan Hallnäs, Stefan Jerrevång/TT

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för 44-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Stina Sjöqvist yrkar på minst sex års fängelse för 44-åringen som är misstänkt för mordet på Malin Lindström. Det meddelade hon under sin plädering i rätten.

– Även med den tid som förflutit så ser jag inte att påföljden kan understiga det, säger Sjöqvist.

När mannen första gången stod åtalad för mordet dömdes han av tingsrätten till åtta års fängelse. Under sin plädering i den pågående rättegången menade åklagare Stina Sjöqvist att påföljden nu inte kan understiga sex år om mannen skulle dömas igen, trots att det har gått över 25 år sedan Malin Lindströms kropp hittades i Husum.

Sjöqvist lyfte fram att hon inte tycker att han med sin berättelse, där han bland annat hävdat att tre andra personer har varit inblandade, lämnat en rimlig förklaring till hur hans dna hamnat på kroppen.

Fallet Malin Lindström

– Jag menar att hela den berättelse som han lämnar är så absurd och helt osannolik att jag helst bara skulle vilja sätta punkt där, säger hon under sin plädering.

Hör åklagarens yrkande i rätten i spelaren ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet