Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vice chefsåklagare Karin Everitt (mitt i bild) har nu begärt ytterligare en person, en 18-åring från Sundsvallsområdet, häktad efter förra veckans stora polistillslag. Foto: Per-Erik Ström SVT / arkiv

Alla sju häktade mot sitt nekande efter polisinsatsen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har nu häktats efter den stora polisinsatsen i Sundsvall i förra veckan. Insatsen har anknytning till den senaste tidens våldsvåg i Stockholmsområdet, som i sin tur bland annat handlar om kampen om narkotikahandeln i Sundsvall enligt uppgifter från polisen.

Under torsdagskvällen och natten mot fredagen slog polisen till mot flera adresser i Sundsvall. Sammanlagt 15 personer greps och beslag av vapen, sprängmedel och stora mängder narkotika gjordes.

Sju av de 15 gripna anhölls, och nu har alltså samtliga häktats mot sitt nekande under två dagars häktningsförhandlingar i Sundsvalls tingsrätt. Bland brottsrubriceringarna finns förberedelse till mord, grovt vapenbrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt narkotikabrott.

Knarkkriget i Sundsvall

Mellan 17 och 23 år

Ingen av de häktade är äldre än 23 år. Den yngste är 17 år.

Alla sju – sex unga män och en ung kvinna – är häktade med restriktioner vilket innebär att de bland annat inte ska ha tillgång till dator, telefon och inte ha kontakt med någon som kan försvåra utredningen.

I samtliga förhandlingar beslutade tingsrätten om att yppandeförbud, en form av sekretess, ska gälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet