Åke Wikström är en av dem som har synpunkter på att de flesta Ramselebor hänvisas till att säga sin mening kring de omtvistade barackerna för vindkraftsbyggare i digital form – när många på orten ”inte är digitala”. Foto: Ylva Holmgren SVT

Alltmer infekterat kring barackerna för vindkraftsbyggare i Ramsele

Publicerad

De planerade vindkraftsbyggarbarackerna i Ramsele fortsätter att röra upp känslorna. Runt 400 ortsbor har skrivit på protestlistor, men vid måndagens dialogmöte får bara en bråkdel plats i lokalen. I stället får många skicka in frågor digitalt.

Något som väckt ont blod i samhället. Se och hör klippet här.

Protesterna mot planerna på en barackby för 180 vindkraftarbetare på en fotbollsplan mitt i Ramsele samhälle fortsätter, och snarare ökar än minskar i styrka.

Kommunen har redan gett bygglov till barackerna – men motståndarna ger ändå inte upp. Måndagens dialogmöte i samlingslokalen Faxen rymmer bara max 50 deltagare med hänsyn till rådande regler på grund av coronaläget.

Digitalt för odigitala

Att de som inte kommer att få plats i lokalen vid mötet får i stället skicka in sina frågor och synpunkter digitalt. Ett besked som inte blidkat barackmotståndarna eftersom många av dem helt enkelt ”inte är digitala”.

SVT Västernorrland har utan frangång sökt Sollefteås kommunalråd Johan Andersson (C) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.