Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Analytikern Christian Kopfer tror att Renewcell är i fara. Hör honom förklara varför i videon. Foto: SVT

Analytikern: ”Klädåtervinningsföretaget Renewcell är i fara”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Renewcell sparkat sin verkställande direktör och aktiekursen rasat är läget för det tidigare framgångstippade företaget allt annat än bra.

– Renewcell är i betydligt större fara nu än vad vi trodde tidigare, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken.

Renewcell flyttade in i den nedlagda Ortvikenfabriken i Sundsvall och spåddes en lysande framtid. Genom återvinning av gamla kläder skulle nya tygmaterial skapas med såväl ekonomisk som miljömässig nytta. Ett hundratal personer fick dessutom jobb i fabriken.

Men utvecklingen har inte gått som planerat, Renewcells aktiekurs har rasat och nyligen sparkades den före detta vd:n.

Tappat förtroendet

– Marknaden har tappat förtroendet för ledningen, säger styrelseordföranden Michael Berg när han får frågan om vad som ligger bakom den senaste utvecklingen.

Handelsbankens råvaruanalytiker Christian Kopfer håller med och menar att företaget är i betydligt större fara än vad man tidigare trott.

Ny vd tillsatt

Renewcell har nu tillsatt Magnus Håkansson som ny vd och ordföranden Michael Berg tror att situationen kommer att förändras.

– Vi tycker att vi har en bra produkt och nu är det viktigt att få fart på försäljningen, säger han.

I videon svarar Handelsbankens råvaruanalytiker på tre frågor om Renewcells situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.