– I och med att våra chefer är informerade i frågan så borde man också kunna möta upp och ändra kommunikationsvägar om det är oro, menar Daniel Persson, HR-chef på Bolagsverket. Foto: Bolagsverket

Anställd på Bolagsverket hölls i karantän efter Kinabesök

Publicerad

En anställd på Bolagsverket i Sundsvall hölls i karantän efter att ha kommit tillbaka från en resa till Kina. De medarbetare som inte arbetar i hennes direkta närhet blev inte underrättade och blev därför oroliga.

Kvinnan i fråga hade inte befunnit sig i den utsatta regionen i Kina, men Bolagsverket vidtog ändå åtgärder av säkerhetsskäl och satte henne i karantän i två veckor. Hon fick arbeta hemifrån. Det gick inte ut någon information till alla i Bolagsverkets byggnad och det skapade oro hos personalen.

 – Vi har försökt att fånga in det här och i och med att våra chefer är informerade i frågan så borde man också kunna möta upp och ändra kommunikationsvägar om det är oro, säger Daniel Persson som arbetar som HR-chef på Bolagsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.