”Norrporten arena” är snart ett minne blott, men vad arenan ska kallas vet ingen ännu. Foto: SVT

Arenanamn till salu

Publicerad

Nuvarande sponsorn Norrporten har ju ny ägare i Göteborgsbaserade Castellum. Frågan är vad som händer med avtalet och arenanamnet nu.

Avtalet som Norrporten, numera Göteborgsföretaget Castellum har går ut 31/12 2017. Det innebär bland annat att företaget döpt arenan, som ju heter Norrporten Arena. Men det är oklart hur länge skylten ska sitta kvar.

– Vi håller på att diskutera med Giffarna och ser vad vi kan göra. Norrporten existerar ju inte längre som varumärke ut till kund, säger Tage Christoffersson affärsutvecklingschef på Castellum till SVT.

Inte ”Castellum”

Vad som ska hända har man inte tagit ställning till, men ett är klart. Det kommer inte att stå Castellum på skylten.

– Det tror jag inte. Det hör inte till vår verksamhet att ha namn på arenor, säger Tage Christoffersson

Avtalet gäller, säger han och det ska fullföljas.

Ny namnsponsor

GIF Sundsvalls ordförande säger att Castellum lovat att försöka hjälpa till att hitta en ny namnsponsor till arenan. Norrporten är också en av lagets huvudsponsorer och det är oklart om det kommer att förbli så.

– Det är osäkert om de kommer att fortsätta vara så kallad Norrlandspartner, men det är inte mer oklart än något annat, säger ordförande Johan Nikula.

Han säger också att kommunen äger arenan men att GIF Sundsvall och SDFF har ett avtal med kommunen om att de får sälja arenanamnet och ta hand om intäkterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

GIF Sundsvall

Mer i ämnet