Simon Nordvall och Lina Grimsvik är båda med i den nya satsningen Watchout – se och hör den i klippet här. Foto: SVT / Tiffany Lind

”Watch out” ska stärka elever – ”Betygen är inte allt”

Uppdaterad
Publicerad

Arenaskolan i Timrå har denna termin valt att satsa på högpresterande elever.

– Det är kul att hänga med elever som är som en själv och vara målinriktade, säger Simon Nordvall.

En grupp elever i årskurs nio på Arenaskolan i Timrå får under sista terminen vara med i en gruppvägledning som kallas för Watch out.

Eleverna är glada över att skolan har tagit initiativet till att även uppmärksamma dem som har bra betyg och är målinriktade.

– Det är kul att bli uppmärksammad med de betyg man har, och kunna hänga med elever som är som en själv och vara målinriktade, säger Simon Nordvall, elev i gruppen Watch out.

Social kompetens

Vad tror du är det viktigaste med Watch out?

– Det är nog att få veta att betyg inte är allt. Det är mycket det här med att man ska kunna vara social och så också, så det är inte bara betygen som avgör om man får ett bra jobb, säger Lina Grimsvik, elev i gruppen Watch out.

Förverkliga drömmar

Vad är det roligaste ni har fått göra hittills?

– Det var när vi åkte till universitetet och fick vara i deras workshop där de har 3D-skrivare och slöjdsal och VR. Det var ganska kul, där man kan förverkliga sina drömmar typ, säger Simon Nordvall.

Se klippet och hör elevernas tankar kring satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.