Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susanne Klockar bemöter kommunalrådet i Timrås kritik. Hör henne i klippet. Foto: Hans Lindblom

Bakslag för Torsbodasatsningen – Trafikverket ger Timrå bakläxa

Uppdaterad
Publicerad

Timrå kommun gjorde fel när man klubbade detaljplanen för etableringen i Torsboda utan ett fungerande förslag för trafiken, det menar Trafikverket som nu ska överklaga hela beslutet.

Det har blivit en het strid i frågan om lösningen för trafiken i samband med den planerade storetableringen i Torsboda i Timrå, en avgörande fråga för hela projektet.

Trafikverkets senaste budskap till Timrå kommun är kort och gott; ”Gör om, gör rätt”.

Industrisatsning i Torsboda

Har försökt att påverka

”Trafikverket har fört en dialog med Timrå och påtalat bristen i kommunens detaljplan, både skriftligt och muntlig, men kommunen har trots det antagit planen utan en godtagbar trafiklösning”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trafikverkets överklagan rör planerna för det norra markområdet i Torsboda, bygget av den tänkta fabriken ska ju ligga på det södra området.

Kan stoppa hela etableringen

”Kommunen måste ta ansvar för konsekvenserna som etableringen för med sig”, säger Helena Werre, enhetschef för samhällsplanering på Trafikverket.

Att E4:an är säker och framkomlig är Trafikverkets ansvar men i kommunens detaljplan måste det finnas en tydlig plan för hur nya vägar och trafikströmmar kan ansluta till E4.

Trafikverket påpekar att hela etableringen kan stoppas om kommunens bristfälliga detaljplan skulle bli slutgiltig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet