Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vice vd i Torsboda Industrial Park svarar på tre frågor om tisdagskvällens möte. Foto: Anna Beijron/SVT

Stormöte om industrietableringen i Torsboda under tisdagskvällen

Publicerad

Under tisdagskvällen har det kinesiska bolaget Putailai, PTL, ett öppet möte i Söråkers folkets hus. Berörda fastighetsägare är inbjudna men mötet är öppet för allmänheten och media också.

Samrådsmötet börjar kl 18 och beräknas hålla på till kl 20.00. Även det kommunala bolaget Torsboda Industrial Park kommer att ha representanter på plats för att svara på frågor och ta emot synpunkter.

– Jag skulle säga att människor i alla tre kommuner, Härnösand, Sundsvall och Timrå, är berörda av satsningen. Bakgrunden är att man vill se en tillväxt i regionen och det här är ett led i det, säger Olof Nyberg vice vd.

Obligatorisk för miljötillstånd

Samrådet är en obligatorisk del i miljötillståndsprocessen. Det finns även möjlighet att lämna skriftliga synpunkter till Svenska Miljöinstitutet.

I videon hör du vice vd Olof Nyberg på Torsboda Industrial Park svara på tre frågor om samrådsmötet.

OM DET KINESISKA BOLAGET

Jiangxi Zichen Technology Co. Ltd (Putailai,PTL) planerar att ansöka om tillstånd enligt miljöbalken för produktion av anodmaterial av artificiell grafit i Torsboda i Timrå kommun.

Ansökan kommer även att omfatta tillstånd för nödvändiga följdverksamheter, inklusive potentiell omledning av Torsbodabäcken och/eller avledning av grundvatten vid markutjämningsarbeten. Samrådet avser därför både miljöfarlig verksamhet (9 kap. miljöbalken) och vattenverksamhet (11 kap. miljöbalken).

källa: ptlsverige.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.