Direkt innan för dörrarna står väktaren som ska skapa trygghet inne på banken. Foto: SVT

Banken inför väktare efter hotet

Uppdaterad
Publicerad

Nu tas en väktare in som en trygghet för bankpersonalen efter att Swedbanks kontor i Sundsvalls utsattes för ett bombhot.

Det var på tisdagen, strax efter lunch, som någon ringde växeln och sa att en bomb skulle smällas på banken i Sundsvall. Då tog polisen beslutet att utrymma lokalerna och enligt Magnus Pallin var det cirka 30 personal och kanske 25 kunder som berördes.

– Det känns ju av lite grand nu på morgonen. Vi har bestämt oss för att ha en väktare på kontoret ett antal dagar, säger Magnus Pallin, kontorschef på Swedbank i Sundsvall.

Polisen gör enligt honom bedömningen att det inte finns något hot mot banken, men de gör själva bedömningen att det är en trygghet för personalen att ha en väktare på plats.

– Det är svårt att säga i dag hur alla har reagerat, men man märker tydligt att det är olika. En del reagerar betydligt mer än andra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.