Foto: SVT

Två begärda häktade för mordförsök och grov våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Två män, en 24-åring från Kramfors kommun och en 26-åring från norra Hälsingland, har begärts häktade misstänkta bland annat för mordförsök och grov våldtäkt i Älandsbro norr om Härnösand under natten mot söndagen.

Sammanlagt tre personer greps av polisen under den aktuella natten.

En man som blödde svårt från armen och handen hade hittats i en lägenhet i Älandsbro och ganska snart efter det kunde trion gripas.

Tortyrmisshandel i Älandsbro

Alla tre anhölls misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp.

Våldtäktsmisstankar

Under utredningens gång kommit fram uppgifter om att två av männen också ska ha begått en brutal våldtäkt samma natt, strax före mordförsöket.

Det gör att kammaråklagare Lo Jonsson i ett sent skede bestämt sig för att lämna in en häktningsframställan mot två av männen, 24-åringen och 26-åringen.

Färska uppgifter

Båda männen misstänks för försök till mord, alternativt synnerligen grov misshandel eller medhälp till synnerligen grov misshandel.

26-åringen misstänks också för grov våldtäkt, 24-åringen för medhjälp till grov våldtäkt.

– Jag kan inte säga något mer. Utredningsläget är känsligt och uppgifterna om den grova våldtäkten är alldeles färska, säger Josefine Perming Tengqvist, tillförordnad gruppchef för avdelningen för grova brott på polisen i Västernorrland till SVT.

Kom fram i förhör

Hur har de uppgifterna kommit fram?

– I förhör.

Med vittnen, med målsägarna eller med de misstänkta själva?

– Det kan jag inte gå in på.

På fri fot

Men det är alltså två olika målsägare för mordförsöket respektive våldtäkten?

– Ja.

Häktningsförhandlingarna mot de både anhållna männen hålls redan under onsdagseftermiddagen i Ångermanlands tingsrätt.

Den tredje person som greps under söndagsnatten, en man i 35-årsåldern, har släppts på fri fot men är fortfarande misstänkt för mordförsök.

Samtliga tre misstänkta i ärendet är kända hos polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tortyrmisshandel i Älandsbro

Mer i ämnet