Foto: SVT

Fängelsestraff för tortyrnatten i Älandsbro

Uppdaterad
Publicerad

Ångermanlands tingsrätt meddelade under fredagen domarna mot de bägge män, 24 och 27 år gamla, som åtalats på en rad punkter efter en våldsam natt i Älandsbro då en man utsattes för tortyrliknande misshandel.

27-åringen från Nordanstig som var den som var mest aktiv under den där natten i början av september hos ett par i Älandsbro, döms på tio åtalspunkter, bland annat grov misshandel, hemfridsbrott och oaktsamt sexuellt övergrepp. Han erkänner vissa delar av åtalet, till exempel att han slagit målsägande med en käpp, ett svärd i fodral och piskat honom med en köttyxa. Han erkänner också att han tvingade mannen att klä av sig och hotat att skada honom.

Ord mot ord

Däremot frikänns han på fyra punkter gällande grovt olaga tvång, grovt sexuellt övergrepp, grov våldtäkt och oaktsam våldtäkt. Tingsrätten finner inte att kvinnans berättelse vinner stöd i annan bevisning.

Påföljden för 27-åringen blir 3,5 år i fängelse. Den andre åtalade mannen, 24-åringen, döms till fängelse i ett år och fyra månader för bland annat misshandel, hemfridsbrott och medhjälp till oaktsamt sexuellt övergrepp. Totalt sju punkter döms han för men han frias från grovt olaga tvång, medhjälpt till grov våldtäkt och medhjälp till oaktsam våldtäkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.