Foto: SVT

Besked idag – Premicare får öppna i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Mycket talar för att Premicare tar över konkursade Voon i Sollefteå. Idag beslutade Region Västernorrland att godkänna ett vårdavtal med Premicare om driften av en vårdcentral i Sollefteå.

Det här beskedet har direkt koppling till Voons konkurs förra veckan. Konkursförvaltaren och Region Västernorrland har haft intensiva kontakter för att hitta en ersättare.

Kan lägga bud

Beskedet innebär att Premicare nu kan lägga ett bud på konkursboet och ta över verksamheten. Ett vårdavatal med regionen har varit själva förutsättningen för att konkursförvaltaren ska kunna göra affärer med en ny intressent.

Gun-Britt Milioris är chef för regionens vårdvalsenhet som snabbhanterat Premicares ansökan.

– Det är positivt att vi kunnat ge ett snabbt besked men den ansökan som Premicare skickade in var fullständig redan från start. Den har inte behövt kompletteras, säger Milioris.

Hon poängterar att det nu krävs fortsatta diskussioner mellan Premicare och konkursförvaltaren Magnus Lindblom om ett eventuellt övertagande av lokaler och inventarier.

Driver flera vårdcentraler

Premicare driver idag fem vårdcentraler vid kusten; i Härnösand, Timrå och Sundsvall.

Region Västernorrland har miljonkrav på Voon som gått upp i rök i och med konkursen. Å andra sidan finns det nu möjligheter för regionen att slippa ta hand om de 8 000 patienter som varit listade hos Voon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet