Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lokalpolitikerna berättade om vad de vill göra för ett bättre Bredsand, men de boende tyckte inte att de hade tillräckligt bra referenser. ”Politikerna har absolut ingen aning om hur det utvecklas i Bredsand”, säger Sabah Abdi Ali. Foto: Abdullatif Haj Mohammad SVT

Boende i Bredsand: ”Politikerna vet inte vad de pratar om”

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommun fortsätter sitt arbete för att öka valdeltagandet i mångkulturella bostadsområden. Företrädare för alla fullmäktigepartier fanns på plats vid en politisk debatten på Bredsands skola under måndagskvällen. Men politikerna saknar referenser, menar några av de Bredsandsbor som deltog.

– Politikerna har absolut ingen aning om hur det utvecklas i Bredsand, säger Sabah Abdi Ali – hör henne här.

De sju kommunpolitikerna som var på plats vid debatten – en representant vardera från S, V, C, M, SD, KD och L – berättade om sina visioner för området. Deltagarna fick ställa frågor och komma med inspel.

En gemensam nämnare bland de Bredsandsbor som deltog i debatten är uppfattningen att politiker i gemen vistas alldeles för sällan ute i bostadsområdena för att ta del av den verklighet och de villkor som människorna där lever i.

Val 2022

”Måste själv besöka områdena”

– Om man verkligen bryr sig om ett område och har befogenhet att göra skillnad måste man själv gå ut och titta vad som behövs, säger Josef Elzakka som fungerar som brobyggare i Bredsand.

Se och hör fler reflektioner efter debatten i Bredsand i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet