Busschaufför hotades av unga passagerare. Foto: SVT

Busschaufför hotad med pistolliknande föremål

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män misshandlade och hotade en busschaufför på en buss i Birsta på tisdag kväll. De ska ha slagit chauffören och satt ett pistolliknande föremål mot hans huvud.

Det var vid 17.30 tiden på tisdag kväll händelsen inträffade. De tre ungdomarna steg på bussen i köpcentret Birsta norr om Sundsvall. När de inte kunde visa upp giltig biljett bad chauffören dem att stiga av. Det var då våldsamheterna började.

  – Två av de här unga grabbarna gick ur bussen och den tredje tog fram någonting som han pekade med, svårt att bedöma men något pistolliknande föremål sa han, berättar Peder Tarberg, affärschef på Byberg och Nordins bussbolag.

Busschauffören lyckas till slut få ut de unga männen ur bussen men då attackerar en av ungdomarna honom.

 – När han vände sig om och skulle gå tillbaka in i bussen så får han ett smärre slag bak i nacken men fortsätter in i bussen och åker vidare mot Timrå, berättar Peder Tarberg.

Vittnen

Det fanns passagerare på bussen som bevittnade det hela och polisen har fått signalement på de tre unga männen men de är ännu inte identifierade. Chauffören mår efter omständigheterna relativt bra enligt Peder Tarberg.

Kameraövervakning

 – Det vi har pratat om under dagen är att vi nu undersöker möjligheten med kameraövervakning i bussarna. Vi har även haft en dialog med Kollektivtrafikmyndigheten idag och undersöker möjligheten till att ha biljettkontrollanter som kan vara på bussarna på kvällarna, säger Peder Tarberg och tillägger att han tycker att det är fruktansvärt det som har hänt och att de absolut inte vill ha sån't här på sina bussar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer