Cava sköt Modo till seger med hattrick

Underläge 0-2.

Sedan vaknade Modo i bortamötet med Leksand. Och framförallt Michela Cava.

Med sitt hattrick sköt hon Modo till en ny seger.

Segersiffrorna skrevs till slut till 7-4 efter att Brooke Boquist satt punkt för matchen i tredje perioden.

Men Modo fick en tuff start mot Leksand i fredagens SDHL-match. Hemmalaget gjorde två snabba mål i mitten av första perioden.

Efter det skulle Modos Michela Cava påbörja vad som skulle bli ett hattrick och vända matchen till Modos favör.

Med 40 sekunder kvar av första satte hon sitt första mål. Sedan kom två blixtsnabba mål i upptakten av mittenperioden och vändningen var fullbordad.

Leksand kvitterade förvisso, men efter att Maja Grundström gjort 4-3 så släppte bortalaget och serieettan aldrig taget om ledningen.

Segern var Modos 15:e för säsongen och de befäster nu sin ledning i SDHL.