Foto: SVT

Chef inom regionen polisanmäld

Publicerad

Region Västernorrland polisanmälde under tisdagen en person i chefsbefattning för misstänkta ekonomiska oegentligheter. Chefen har valt att säga upp sig.

Det var i samband med bokslutsarbetet som misstankar riktades mot chefen och en intern utredning inleddes. Att något inte stod rätt till upptäcktes i slutet av januari och sedan dess har regionen granskat avdelningens siffror i detalj. Det rör sig om en mindre avdelning med ett 20-tal anställda.

Kontanter och resor

Granskningen visade att kontanta medel inte bokförts på Regionens konto och att tjänstebilar vid flera tillfällen har nyttjats för privata resor. Regionen bedömer i utredningen att den ekonomiska skadan uppgår till drygt 60 000 kronor.

– Det är givetvis allvarligt med den här typen av misstankar mot medarbetare, och i det här fallet valde chefen ifråga att själv säga upp sig från jobbet innan han konfronterades med uppgifterna, säger Patrik Jacobsson, tillförordnad administrativ direktör i regionen.

Ska betala tillbaka

Chefen har efter samtal med arbetsgivaren kommit överens om en plan för att betala tillbaka de pengar som Regionen bedömer att medarbetaren nyttjat för egen vinning.

– Vi väljer att polisanmäla det inträffade eftersom vi självklart ser allvarligt på medarbetarens agerande. Nu har vi överlämnat ärendet till polisen som får utreda om det rör sig om brottsliga handlingar, säger regionjurist Sara Sultan i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer