Illustration av coronaviruset av Stefan Hörberg/Rithuset Foto: TT NyhetsbyrånVisa alla (4)
Visa alla (4)

Coronaviruset i Västernorrland – följ med i rapporteringen

Direktrapport · Coronaviruset i Västernorrland – Följ med i rapporteringen

Det här vet vi 15/6:

• 474 (+-0) personer i Västernorrland som har smittats med covid-19 har avlidit, enligt Region Västernorrland. (söndag 13/6)

• Totalt har 26 791 (+8) personer i länet konstaterats smittade. (söndag 13/6)

• 24 (-1) av dem vårdas just nu på länets tre sjukhus.

• 3 (+-0) patienter vårdas på intensivvårdsavdelning.

(Förändringen från senaste rapporten inom parentes)

Statistiken påverkas just nu på grund av att Folkhälsomyndighetens databas SmiNet är nedstängd av säkerhetsskäl. Det gör att de för tillfället inte kan rapportera statistik från 13 juni och framåt.

• Vaccinationer i länet till och med vecka 22:

Andel dos 1: 52.1%

Antal dos 1: 101 830

Andel färdigvaccinerade: 28.4%

Antal färdigvaccinerade: 55 609

Antal bekräftade fall av covid-19 per kommun vecka 22:

Härnösand 39

Kramfors 19

Sollefteå 22

Sundsvall 56

Timrå 10

Ånge 6

Örnsköldsvik 10

Folkhälsomyndigheten uppdaterar statistiken varje vecka (på torsdagar). Mer detaljerad statistik finns på Folkhälsomyndighetens webbplats .

Ny information från smittskyddet i Västernorrland:

Statistikrapporteringen ska automatiseras och tillgänglighetsanpassas. I väntan på att det är klart kommer ingen ytterligare regional eller kommunal statistik publiceras från smittskyddet.

Media och allmänheten hänvisas till Folkhälsomyndighetens, Socialstyrelsens och Svenska intensivvårdsregistrets webbplatser för statistik till dess att de automatiska rapporterna är klara.

Här hittar du alla restriktioner som gäller i Sverige under coronapandemin. Med anledning av coronaviruset är det just nu ett högt informationstryck. Har du frågor eller funderingar besök då SVT:s stora direktrapportering.

SVT · Monica Östemark

Fakta & statistik om covid-19 i Västernorrland

Antal bekräftade fall, patienter på sjukhus, antal döda. Aktuella siffror om viruset i vårt län hittar du på Region Västernorrlands sida. Uppdateras varje vardag.

Den här tråden är till för att publicera nyheter om coronaviruset i länet. Vi har begränsade möjligheter att svara på frågor – ställ i stället era frågor här.

SVT · Håkan Alamaa

Varning för bedragare
Region Västernorrland informerar om att det förekommer bedrägerier i samband med vaccinationen mot covid-19:

Bedragare kontaktar personer på olika sätt. Det kan vara via telefon eller e-post. Bedragarna kan utge sig från att vara från regionen eller annan aktör där du erbjuds en tid för vaccination eller uppmanas att identifiera dig med bankdosa eller bank-id. Det ska du absolut inte göra!
KOM IHÅG ATT: Aldrig använda din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig Aldrig lämna ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon Kontakta din bank omgående om du drabbas eller misstänker bedrägeri .

Den som utsätts för ett bedrägeri eller bedrägeriförsök på detta sätt uppmanas att göra en polisanmälan. Här kan du läsa mer om hur du skyddar dig mot bedrägerier: https://www.krisinformation.se/.../bedragerier-och-covid-19

SVT · Håkan Alamaa

Snart kan fler vaccinera sig på kvällar och helger

Under vecka 26 till 34 kommer Region Västernorrland vaccinationsenheter att erbjuda vaccinationstider också på kvällar och helger. På 1177.se kan du se vilka tider som kommer att gäller på din vaccinationsenhet. Det har även tidigare funnits några få vaccinationstider på kvällar och helger på ett fåtal enheter.

SVT · Anna-Karin Lund
SVT · Anna-Karin Lund

Den 14 juni öppnar Västernorrlands museum igen. På grund av pandemin har huvudbyggnaden varit stängd sedan 18 november 2020. Högst 100 personer får vistas i museibyggnaden samtidigt, och Fritidsbåtsmuseet tar emot ett begränsat antal personer.

SVT · Anna-Karin Lund
SVT · Kristin Hånell
SVT · Kristin Hånell
SVT · Kristin Hånell
SVT · Kristin Hånell

Tidigare rapportering:

SVT Västernorrlands tidigare rapportering om coronaviruset från den 14 mars 2020

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet