Den 2 april är det 57 bekräftade fall av covid-19 i Västernorrland. Foto: Adam Ihse/TTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Coronaviruset i Västernorrland – följ med i rapporteringen

Uppdaterad
Publicerad

Saker och ting förändras snabbt när det kommer till coronaviruset. Följ utvecklingen om vad som händer i Västernorrland – här delar vi med oss av det vi vet i form av text, video och artiklar.

Direktrapport · Coronaviruset i Västernorrland – följ med i rapporteringen

Detta vet vi just nu den 2 april:
• Två personer i Västernorrland har avlidit efter att ha insjuknat i covid-19, enligt Region Västernorrland.
• Totalt har 57 personer i länet konstaterats smittade. 14 av dem vårdas på sjukhus, två på intensivvårdsavdelning.
• Region Västernorrland bekräftade den 24 mars att det finns en samhällssmitta i Västernorrlands län.
• Regeringen har beslutat om att förbjuda folksamlingar som överstiger 50 personer.
• SVT Nyheter kan inte svara på vilka exakta orter eller stadsdelar de smittade är hemmahörande på, då regionen och sjukvården inte går ut med den informationen. Det handlar om patientsekretess.
Med anledning av coronaviruset är det just nu ett högt informationstryck. Har du frågor eller funderingar besök då SVT:s stora direktrapportering.
Den här tråden är till för att samla information om coronaviruset i länet. Vi kommer att ha begränsade möjligheter att svara på frågor under liverapporteringen – ställ i stället era frågor här.
19.50

27 permitteras på Örnsköldsviks flygplats

Flygbolaget BRA som flyger mellan Örnsköldsvik och Bromma har redan valt att ställa in alla inrikes resor. Nu väljer flygplatsen att korttidspermittera hela arbetsstyrkan till vidare eftersom Air Leap också valt att tillfälligt lägga ner sin trafik.
19.49

Örnsköldsviks sjukhus rustar för ökning av Covid 19-patienter

Samtliga sjukhus i länet förbereder sig inför ett ökat inflödet av patienter med covid -19. I Örnsköldsvik görs avdelningar om för att kunna vårda coronapatienter och en första bedömning av akutpatienter sker i ett tält utanför sjukhuset.
16.15

Region Västernorrland meddelar på sin hemsida att ytterligare en person i länet avlidit till följd av coronaviruset.

13.56

Chatta med smittskyddsläkare Hans Boman

Det finns ett enormt informationsbehov kring coronaviruset. Har du någon fråga som du känner att du inte fått svar på? På torsdag klockan 13.30 kan du chatta med smittskyddsläkaren Hans Boman.
13.24
Ånge kommun har infört ett hemsändningsbidrag för kommunmedborgare över 70 år samt personer som tillhör riskgrupper. Det är inte alla som har grannar, släktingar och vänner som kan hjälpa till med inköp av såväl dagligvaror som mediciner, resonerar kommunen.
Ett antal livsmedelsbutiker i kommunen har nu tecknat avtal med Ånge kommun kring hemsändning.
 
12.19

Så är läget inom kommunernas vård och omsorg

En rundringning till länets samtliga kommuner visar att både tillgången på personal och skyddsutrusning inom de kommunala omsorgsverksamheterna är ett ökande problem.
12.18

Ansträngt inom äldreomsorgen i Sundsvall- ”Vi knäar personalmässigt”

Coronaviruset bedöms ha en måttlig påverkan på kommunen som helhet just nu, men inom vård och omsorg söker man med ljus och lykta efter vikarier.
09.48

15 nya miljarder i coronastöd till kommuner och regioner

Kommuner och regioner får ytterligare15 miljarder kronor till följd av coronakrisen. – Det är det största krispaketet någonsin till den här sektorn, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet