Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alicja Kapica berätta om reaktionerna som kom efter beskedet att hon skulle lämna i videon. Foto: Pierre Ragnehag

Därför lämnar Alicja Kapica(M) Torsbodabolaget

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet kom överraskande – toppolitikern Alicja Kapica väljer att hoppa av Torsbodabolagets styrelse.

Anledningen: Hon är kritisk till hur styrelsearbetet sköts.

Anledningen, säger hon, är att det inte går att kritiskt granska kommunens engagemang och samtidigt verka som oppositionspolitiker.

Att Torsbodabolaget bara har politiker i styrelsen tycker hon är fel, det borde finnas med representanter från bland annat näringslivet, säger hon.

Att det bara är politiker i styrelsen för dessutom med sig andra problem, framförallt det sätt Socialdemokraterna leder arbetet i bolaget, menar hon;

– Jag tycker S driver Torsbodabolaget som ett slags politiskt projekt, jag tycker att det ska vara större än så, säger Kapica och fortsätter:

– Bolaget är ju till för Sundsvallsbornas bästa.

Hon ställer sig även kritisk till det kinesiskt ägda bolaget PTL, framförallt att öka bolagets inflytande med en etablering även på den norra delen av Torsbodaområdet.

– Vi ska inte glömma att Kina tillhör de länder där det finns en hotbild mot oss, vi ska vara väldigt försiktiga med att ingå avtal med ett sådant land, säger hon.

I klippet berättar Alicja Kapica (M) om varför hon väljer att lämna styrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.