Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alicja Kapica (M) och Niklas Säwén (S), oppositions- respektive kommunalråd i Sundsvall tycker båda att fördelarna med kinesiska jätteinvesteringen i Torsboda väger över. – Det är ändå en världsledande batteritillverkare och 1900 jobb det handlar om, säger Alicja Kapica. Foto: Shanker Prem SVT

Kommunalrådet: ”Förstår att det kinesiska ägandet kan väcka frågor och funderingar”

Uppdaterad
Publicerad

Det var glada, nöjda och stolta leenden hos de lokala politikerna i Timrå, Sundsvall och Härnösand efter beskedet om den kinesiska batterijätten PTL:s miljardsatsning i Torsboda som ger 1900 jobb. Men ganska snart kom frågorna om det kinesiska ägandet – och hur de ser på det.

– Jag förstår att det kan väckas frågor och funderingar kring det, säger Sundsvalls kommunalråd Niklas Säwén (S) bland annat i klippet här.

Alicja Kapica (M), oppositionsråd i Sundsvall, poängterar att man från kommunens sida alltid är noga med bakgrundsarbetet när det gäller investeringar.

– Vi vill vara noggranna oavsett vilken etablering det handlar om, säger hon.

I videon här ovan berättar även kommunalrådet om hur han ser på energiförsörjningsfrågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.