Anders Engqvist (SP) anmäler socialdirektören

”De avsätter utskotten för att byta ut mig”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgift till Mittnytt planerar socialnämndens individ- och familjeutskott samt arbetsutskott att avsätta sig själv. Det betyder att Sundsvallspartisten Anders Engqvist förlorar sin roll som ledamot. Han menar att det är en kupp för att få bort honom ur utskotten.

– De avsätter utskotten för att byta ut mig, säger Anders Engqvist.

Enligt honom ska ett internt möte hållas på onsdag förmiddag, där han kommer att få beskedet, innan det kommer att berättas i socialnämndens möte.

Socialbråk i Sundsvall

– Det finns ett missnöje över att jag begär insyn i känsliga ärenden. Jag är väl för besvärlig för dem helt enkelt, säger Anders Engqvist.

När Mittnytt kontaktar socialnämndens ordförande, Mats-Johan Adner, bekräftar han uppgiften.

– Ja, vi kommer att ha ett nämndmöte i morgon där vi kommer att ta ett beslut att upplösa arbetsutskottet och individ- och familjeutskott. Vi vill ha bort Anders Engqvist, därför att han tillhör Sundsvallspartiet, säger Mats-Johan Adner.

Han berättar att Maria Algotsson (MP) kommer att bli den som i stället tar Anders Engqvist nuvarande post.

Han beskriver situationen i socialnämnden som kaotisk och menar att morgondagens beslut är en kupp som kan liknas vid händelsen då socialnämnden beslutade att avsätta sig själv och Else Ammor fick lämna sin post som ordförande.

– De har sagt att anledningen är att jag inte tillhör koalitionen längre. Men det är inte sant. Jag har ju stått lojal mot sossarna hela tiden. Vi har hållit ihop. Däremot finns det ju vissa ärenden vi haft i socialnämnden som vi tyckt olika om. Till exempel ettåringen som jag tyckte hanterades dåligt. Där begärde jag ju ut protokoll och underlag men fick aldrig något, säger Anders Engqvist.

– Anders tillhör inte koalitionen längre. Det är inte personligt. Vi vill inte ha någon som inte tillhör koalitionen, säger Mats-Johan Adner.

Anders Engqvist avslutar:

– Jag vet inte ens om de kan göra så här. Det är ju inte heller särskilt lång tid kvar på mandatperioden. Det är dock väldigt skitnödigt gjort av dem och jag kommer naturligtvis att överklaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialbråk i Sundsvall

Mer i ämnet