Debatt om Mittuniversitetet i Mittnytt

Uppdaterad
Publicerad

Idag ställer Mittnytt två av huvudpersonerna i universitetsdebatten mot varandra. Det är rektor Anders Söderholm och Härnösand kommunalråd Fred Nilsson (S) som ska debattera förslaget att flytta Härnösands campus till Sundsvall.

Mittuniversitetets framtid i Härnösand är en brännhet fråga.

Universitetsledningen vill lägga ner verksamheten i Härnösand och flytta all undervisning och forskning till Sundsvall. Ett scenario som Härnösands kommunalråd, Fred Nilsson (S), ogillar.

Han menar att utredningen som ligger till grund för förslaget är orättvisande. Och varnar för allvarliga konsekvenser en flytt av universitetet skulle innebära för kommunen.

Rektor Anders Söderholm, i sin tur försvarar förslaget.

Härnösands campus är inte tillräckligt intressant för studenterna vilket har resulterat i att nästan all utbildning i Härnösand bedrivs på distans, resonerar han.

I kvällens Mittnytt kl 19.15 möts de två i en debatt.

Har du någon fråga du skulle vilja ställa till Anders Söderholm eller Fred Nilsson – kan du skicka den till Mittnytt mittnytt@svt.se märk frågan med ”Mittuniversitetet”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittuniversitetet

Mer i ämnet