Örjan och Benny Sahlins 82-åriga pappa Harald försvann spårlöst från sin bostad i Silje. Foto: privat & SVT

Deras pappa försvann spårlöst: ”Ovissheten är det värsta”

Uppdaterad
Publicerad

På fredags morgonen den 14 maj försvann Benny och Örjan Sahlins 82-åriga pappa Harald spårlöst från sin bostad i Silje väster om Sundsvall.

– Stor ovisshet, vi är ganska uppgivna. Det är jättefrustrerande, vi vet fortfarande inte vad som hänt vår pappa, säger Benny Sahlin.

Det har varit ett massivt sökpådrag med ett par hundra personer som letat. Polisen tillsammans med Missing People och Hemvärnet har finkammat området med hjälp av hundar och helikopter.

Välkänt ansikte

Deras pappa var ett välkänt ansikte i Kovland där han tidigare bodde. Han sålde bingolotter och brukade hjälpa till i affären. Han var inte dement men kunde bli lite förvirrad ibland. Nu hade han lämnat hemmet utan både plånbok och mobiltelefon och dörren var olåst.

– Han är inte den person som skulle ge sig av frivilligt utan att säga nåt till oss, berättar Benny Sahlin som är en av två bröder.

”Vi vill inte att vår pappa ska vara en anonym ”man i 80-årsåldern”, vi vill berätta hans namn, ge honom ett ansikte och en personlighet för att öka chanserna att finna honom”, berättar bröderna Benny och Örjan.

I klippet hör du Benny berätta om sin pappa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.