”Det finns en förtroendekris” – regionrådet om läget inom vården

Uppdaterad
Publicerad

Hans parti har varit i ledningen för regionen sedan 2014. Nu, bara några månader innan nästa val beskriver Socialdemokraterna läget inom vården i regionen som ”den värsta krisen inom sjukvården i Region Västernorrland”.  Glenn Nordlund, regionråd, är djupt bekymrad över läget – inte minst över signalerna om ett krisartat läge inför sommaren.  

Debatten kring vården har varit intensiv den senaste tiden.  Överbeläggningar och en het debatt om bemanningen och i SVT:s Uppdrag Granskning sattes ljuset på det faktum att regionen har den sämsta tillgängligheten till vården i hela landet.

I klippet kommenterar Glenn Nordlund frågan om det alls går att garantera patientsäkerheten när ett stort antal sköterskor har sagt upp sig och lämnar Sundsvalls sjukhus inför sommaren.  Förra sommaren, 2021, beskrivs som den värsta hittills, men nu talar mycket för att sommaren 2022 blir ännu värre.

Bemanningskrisen i Region Västernorrland

Är det en förtroendekris vi ser just nu?

– Ja, jag vill påstå att vi har brist på samsyn och dialog, säger Glenn Nordlund.

Hör regionrådet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bemanningskrisen i Region Västernorrland

Mer i ämnet