”Det kommer att bli krig”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Kramfors, Micael Melander accepterar inte att han petats av valberedningen. ”Det kommer att bli krig”, säger han till Mittnytt..

Micael Melander reagerar negativt på beskedet tidigare idag att han petas från alla toppuppdrag i Kramfors kommun:

– Vad har jag gjort för fel, undrar han när Mittnytt ber om en kommentar.

Maktstrid i Kramfors

– Jag kommer inte att stiga åt sidan frivilligt. Jag upplever ett starkt stöd i partiet och bland väljarna och kommer att ta fighten. Det kommer att bli krig, säger han.

Petas från toppuppdrag

Formellt fattas inte beslutet förrän vid arbetarekommunens årsmöte på söndag, men valberedningens ord väger tungt inom socialdemokratin. Under onsdagsförmiddagen kom beskedet. Micael Melander som innehaft den tyngsta posten som kommunstyrelsens ordförande, tillika kommunalråd petas till 16e plats på fullmäktigelistan.

Istället presenteras Jan Sahlén och Gudrun Sjödin som ny ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tystnad från valberedningen

Själv säger Micael Melander att han upplever valberedningens förslag som ”jättemärkligt”. Han säger sig vara chockad och att han inte fått några signaler om något missnöje.

– Jag har inte hört ett ord från valberedningen. Själv anser jag att vi under den senaste valperioden, på många områden lyckats vända den negativa trenden i kommunen. Befolkningsminskningen har stannat av, byggandet har kommit igång i kommunen och jag upplever att kommunen levt upp till de mål som satts upp. Kort sagt, jag förstår inte det här.

– Mitt svar är att jag kommer att ta fighten. Jag kommer inte att vika ner mig.

Mittnytt har utan framgång sökt Thomas Näslund, valberedningens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstrid i Kramfors

Mer i ämnet