Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilderna från bevakningskameran i Icabutiken på Alnö utanför Sundsvall visar hur de maskerade rånarna föser en anställd framför sig med en pistolmynning tryckt mot hans nacke. Nu har totalt åtta personer åtalats för den landsomfattande rån- och stöldturnén i höstas. Foto: ur polisens förundersökning

Se bilderna från Nackstamördarnas brutala butiksrån på Alnö

Uppdaterad
Publicerad

De två männen dömdes till 18 års fängelse för det så kallade Nackstamordet 2019 i Sundsvall, men flydde från sina straff. Nu åtalas de tillsammans med sex andra för en rad nya brott – bland annat flera grova rån över hela Sverige där de tvingat till sig kontanter under vapenhot.

Se bevakningskamerans bilder från det brutala Alnörånet i videon här.

I november greps de två männen i en stor polisinsats i Glava i Arvika kommun, misstänkta för flera nya brott. Enligt åtalet har de båda dömda mördarna tillsammans med ytterligare en person genomfört tre grova rån mot livsmedelsbutiker i olika delar av landet.

Personal i bland annat Floby och Alingsås hotades med pistol av maskerade rånare, och bakbands och tvingades under vapenhot att öppna kassaskåp. Rånbytet blev enligt åtalet omkring en halv miljon kronor i kontanter.

Åtta personer åtalas

Åtalet omfattar totalt åtta personer och bland åtalspunkterna finns bland annat stöld, grovt rån, grovt vapenbrott och penningtvättsbrott. Flera av personerna åtalas för medhjälp samt förberedelse till brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.