Det är förstämning i den lilla byn utanför Nordingrå där dådet inträffade. Foto: SVT

Dråpmisstänkt vårdade hustrun under lång tid

Publicerad

Den 62-årige man i trakten av Nordingrå som häktades i fredags misstänkt för dråp vårdade under många år sin svårt sjuka hustru. Han sökte enligt allehanda.se förgäves hjälp hos Kramfors kommun.

Den bild som växer fram bakom händelsen, där en 62-årig man misstänks för dråp på sin 61-åriga hustru, tyder på en svår familjesituation. Den misstänkte och i fredags häktade 62-åringen ägnade stor del av sin tid att ta hand om sin svårt sjuka fru. Personer med insyn konstaterar att mannen under många år haft det svårt.   

– De hade det väldigt tungt, säger en person till SVT.

Fick avslag

Enligt allehanda.se har kvinnan lidit av sin sjukdom i 17 år och paret har ansökt om hjälp hos Kramfors kommun, men enligt tidningen fått avslag i förvaltningsrätten på sina ansökningar om såväl hjälp i hemmet som bidrag för bostadsanpassning.

”Står bakom min pappa”

I intervju med SVT liknar åklagare Stina Sjöqvist dådet med ”en form av aktiv dödshjälp”, något som inte är tillåtet i Sverige.

Sonen till den häktade 62-åringen som bor på annan ort vill i nuläget inte uttala sig om händelsen men tar pappans parti. 

– Jag vill inte kommentera det som inträffat men jag kan säga att jag står bakom min pappa och försvarsadvokaten, säger han till SVT Västernorrland.

SVT söker ansvariga på Kramfors kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt dråp i Nordingrå

Mer i ämnet