Dyr flytt av Lunkentuss

Publicerad

Det blir en kostsam flytt av världsomseglaren Lunkentuss från Sundsvall till Härnösand, skriver ST.

Skattebetalarna i Sundsvall får stå för notan på en halv miljon kronor när världsomseglarbåten Lunkentuss flyttas till Härnösand, skriver Sundsvalls Tidning.

Flera utgifter

Som vi tidigare berättat ska båten inte ställas ut på Kulturmagasinet i Sundsvall som det först var tänkt- utan hamnar nu på fritidsbåtmuseum i Härnösand. Avtalet gäller i sex år och innebär en kostnad för Sundsvalls kommun. Först handlar det om utgifter på 400 000 kronor för att göra ”anpassningar inför utställningen” och underhållet som behövs kostar 120 000 kronor. Sedan tillkommer transportkostnader till Härnösand.

Läs också: ”Attraktionen blev en surdeg”

Flytten överklagad

Sundsvalls kommun köpte båten för den symboliska summan en krona 2012 för att den skulle visas offentligt, men båten har sedan köpet varit på förvaring. Bengt Näsman på föreningen Bevara Lunkentuss har överklagat kommunens beslut att deponera båten på muséet i Härnösand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lunkentuss

Mer i ämnet