Foto: TT

Efter grova misshandeln – polisen vill ha in iakttagelser

Uppdaterad
Publicerad

Polisens arbete med den grova misshandeln i Härnösand i lördags då en kriminalvårdare ska ha blivit knivskuren fortsätter. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad för brottet.

Det var vid 18.30-tiden på lördagskvällen som en kriminalvårdare i 20-årsåldern när han var på väg till jobbet, mitt i sin egen trappuppgång, blev överfallen och grovt misshandlad. Två dagar innan hade Kriminalvården fått in ett anonymt samtal om att personal på Saltvik skulle ”plockas”.

Polisen ber om information

Under måndagen uppger polisen att utredningsarbetet fortsätter och att man kommer att hålla fortsatta förhör, samt arbeta med dörrknackning och teknisk undersökning. Samtidigt ber polisen nu allmänheten om information eller iakttagelser gällande händelsen. Har man några kan man ringa polisen på 114 14.

Attackerad kriminalvårdare

Den 20-åriga mannen fördes efter dådet till sjukhus och förhördes där, men ska nu ha fått lämna avdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attackerad kriminalvårdare

Mer i ämnet