Polisen i Härnösand sökte under lördagskvällen igenom olika områden i staden efter en misstänkt gärningsperson. Foto: Örjan Leek

Detta har hänt – kriminalvårdare anmälde falskt överfall

Uppdaterad
Publicerad

En kriminalvårdare anmälde att han blivit grovt misshandlad och knivhuggen på väg till jobbet. Nu anmäls han för att ha hittat på överfallet.

  • 28 juli, anmälan

Kriminalvårdaren, som är i 20-årsåldern, anmäler att han blivit överfallen och grovt misshandlad i sitt trapphus på väg till jobbet. Attacken skedde vid 18.30-tiden. Han förs till sjukhus för vård, där han hörs av polis. Det framkommer också att Kriminalvården har tagit emot hot tidigare.

  • 29 juli, vittnesuppgifter om kniv

Ett vittne som SVT pratar med säger att han såg mannen bäras ut på bår, med en kniv i buken. Han berättar om ett stort polispådrag på platsen. Kriminalvårdarens tillstånd bedöms som stabilt.

  • 29 juli, säkerheten stärks

Anställda på kriminalvårdsanstalten Saltvik uppmanas bära civila kläder på väg till och från jobbet.

  • 30 juli, polisen vill ha in vittnesuppgifter

Polisutredningen kring knivattacken pågår för fullt, med bland annat dörrknackning i området. Samtidigt vill polisen ha in vittnesuppgifter. Polisen har ingen misstänkt för attacken.

  • 30 juli, anställda erbjuds stöd

Anställda på Saltvik erbjuds stöd via företagshälsovården. Personalen uppmanas också att vara uppmärksamma och hålla ögonen öppna. Skyddsombudet uttalar sig om händelsen:

-  Det känns jättetragiskt och hemskt, säger Hans Berglund.

  • 2 augusti, falska uppgifter

Kriminalvårdaren som anmälde attacken misstänks ha hittat på historien. En polisanmälan har upprättats angående falskt larm. 20-åringen har erkänt att han kommit med falska uppgifter. Misstankarna om telefonhotet kvarstår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attackerad kriminalvårdare

Mer i ämnet