Polisen i Härnösand sökte under lördagskvällen av olika områden i staden efter en gärningsperson. Foto: Örjan Leek

Enligt vittnet – kriminalvårdaren bars ut med kniv i buken

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen misshandlades en man i 20-årsåldern på väg till sitt jobb på kriminalvårdsanstalten Saltvik i Härnösand. Enligt ett vittne som SVT har pratat med ska 20-åringen ha fått en kniv i området vid buken, på höger sida.

Två dagar innan överfallet då 20-åringen ska ha knivskadats inkom ett anonymt hot in till Kriminalvården om att de anställda där skulle ”plockas”.

– Det inkom under fredagskvällen och var ett ungefär 30 sekunder långt samtal, säger Ulf Mossberg, pressekreterare vid kriminalvården.

Han låg på bår

Sedan misshandlades 20-åringen grovt i sin trappgång när han var på väg till jobbet. Vittnet som SVT har pratat med såg inte själva attacken, men efteråt blev han uppmärksammad på vad som hänt när en polishelikopter, patruller och ambulans anlände.

Det var också då han såg 20-åringen bäras till ambulans på bår med en kniv i området vid buken – på höger sida. Polis genomsökte samtidigt närområdet med hund.

Stabilt läge

Under söndagen meddelades det att 20-åringens läge ska vara stabilt.

– Han ska ligga på en avdelning och läget vara stabilt, säger Ulf Mossberg.

Polisen vill i nuläget inte lämna någon ytterligare information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attackerad kriminalvårdare

Mer i ämnet