Hans Berglund är huvudskyddsombud på Saltvik. Foto: SVT

Skyddsombudet: ”Oroväckande och hemskt”

Uppdaterad
Publicerad

Den tillförordnade kriminalvårdschefen vill i nuläget inte kommentera helgens grova misshandel av en kriminalvårdare. Men huvudskyddsombudet säger att händelsen oroar honom.

Hans Berglund som är huvudskyddsombud på Saltvik säger idag till SVT Västernorrland att händelsen i lördagskväll när en kriminalvårdare blev knivskadad oroar honom.

 – Det känns jättetragiskt och hemskt, säger Hans Berglund.

Attackerad kriminalvårdare

Erbjuds extra stöd

Alla anställda på Saltviksanstalten har nu kontaktats och uppmanas vara extra uppmärksamma. Kriminalvården erbjuder även extra stöd via företgshälsovården. Anette Lindeborg, tf kriminalvårdschef, vill i nuläget inte kommentera helgens händelse utan meddelar att hon vill koncentrera sig på att ta hand om medarbetarna eftersom oron är stor.

Peter Hemström är ordförande i SECO på Saltvik. Han säger att facket tidigare gjort en  utredning om att hot och våld ökar. Han anser också att det är en nackdel att kriminalvårdare har hela namnet på namnbrickor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attackerad kriminalvårdare

Mer i ämnet