Efter knivattacken – personal uppmanas bära civila kläder

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på kriminalvårdsanstalten Saltvik uppmanas nu bära civila kläder till och från jobbet. Bakgrunden till beslutet är den grova misshandeln mot en kriminalvårdare som skedde under lördagskvällen.

Kriminalvården tog emot ett anonymt hot över telefon två dagar innan attacken. I samtalet ska rösten ha sagt något i stil med att personal från anstalten skulle ”plockas”. Kriminalvården tog hotet på allvar och bestämde sig därför att rusta upp med extra bevakning, men också uppmaningar till personalen.

– Vi gör alltid en undersökning när något händer. Den enda koppling som vi kan se till han som blev attackerad och kriminalvården är att han bytt om till tjänstekläder, säger Ulf Mossberg, pressekreterare vid Kriminalvården.

Attackerad kriminalvårdare

Därför ombeds personal nu bära civila kläder till och från jobbet.

Ska ha fått lämna sjukhuset

Den attackerade mannen som är i 20-årsåldern ska under söndagen ha fått lämna sjukhuset.

– En del tycker kanske att det är konstigt, men vi måste ha livrem och hängslen. Det handlar om människoliv så vi får inte chansa, säger Ulf Mossberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attackerad kriminalvårdare

Mer i ämnet