Efter Petersviksbeslutet: ”Värsta jag läst”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har kallat det ”ett klassiskt Sovjetprojekt”.

Nu sågar Else Ammor beslutet om att bygga och driva den omdebatterade kombiterminalen och containerhamnen i Tunadal.

– Beslutet måste överklagas, säger hon till SVT.

Det har varit högljudda protester mot att bygga en kombi- och containerhamnen i Tunadal som kommer att påverka de boende i Petersvik. Nu har Mark- och miljödomstolen i Östersund lämnat miljötillstånd till utbyggnaden.

Om dagens besked mottogs med glädje hos Sundsvalls Logistikpark, så var reaktionerna desto bistrare från projektets motståndare.

Petersvik

”Måste överklagas”

– Det värsta beslut jag läst, säger Else Ammor, själv boende i Petersvik, det område i Sundsvall, Petersvik. Som mest kommer att beröras av bygget av kombinterminalen.

Ammor, tidigare moderat toppolitiker i Sundsvall, har varit en av de starkaste motståndarna till bygget, och kallat det ”Ett klassiskt Sovjetprojekt”.

Beslutet går att överklaga inom tre veckor till en högre instans.

– Beslutet måste överklagas, slår Ammor fast.

– När jag fick höra om detta blev jag först jätteförvånad, sen blev jag ursinnig.

– Jag förstår inte hur man kunnat ge tillstånd till det här, som jag ser det går det emot tidigare prejudikat, menar hon.

– Det verkar som om domstolen inte lyssnat det minsta till våra inlagor och invändningar, säger hon,

”Det här verkar mera fungera som en slags internethandel, man skickar in överklagandet och avgiftern på 140 000 och så får man tillståndet med posten”, avslutar Else Ammor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Petersvik

Mer i ämnet