Foto: Pierre Ragnehag SVT

Ökat buller i Petersvik i samband med sprängningar

Uppdaterad
Publicerad

Sprängningarna som pågått i Petersvik i Sundsvall sedan i september i fjol kommer att öka i omfattning. Sedan tidigare har det sprängts bergmaterial ungefär en dag i veckan, men det kommer nu att utökas.

Under hösten inleddes sprängningsarbetet i Petersvik för att kunna lägga ned en ny färskvattentub i marken som ska förse SCA Ortviken med vatten. Från och med denna vecka intensifieras sprängnings- och krossningsarbetet vilket kan skapa en del obehag.

– Vi kommer att intensifiera till ett flertal gånger i veckan, säger Thomas Jönsson, projekt- och byggledare vid Sundsvalls logistikpark.

Petersvik

Vid sprängningsarbetet lossas bergmaterial som ska återanvändas för att bygga en ny containerkaj i Sundsvalls hamn. För att materialet ska gå att hantera så behöver stenblocken krossas och det är det arbetet som kommer att märkas av.

Buller i området

I ett pressmeddelande meddelar Sundsvalls logistikpark att de bygger en bullervall för att skydda boende i området från oljud. Men de varnar för att ljud kan komma att färdas till andra områden med anledning av det öppna vatten som finns i närheten av projektets läge.

Logistikparken planeras att står färdig år 2024.

Vad är Sundsvalls logistikpark?

Logistikparken är ett nav för godstransporter till och från Sundsvallsregionen. Området i Petersvik ska bli ett transportnav med logistik mellan båt-, tåg- och lastbilstransporter. Projektet bygger en ny kombiterminal med tre spår om 750 m och förbereder för ett fjärde spår. I anslutning till kombiterminalen byggs även etableringsytor på cirka 6 hektar för företag att etablera sig på. SCA bygger ut hamnen med en ny containerkaj.

Källa: Sundsvalls kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Petersvik

Mer i ämnet